facebookmagtanoda.jpg

Kövessétek híreinket a magtanoda facebookos felületén is. ......Eladó festmények..........Jobb agyféltekés oktatás........professzionális rajzkurzus..........portrérajzolás

                                                                           Névtelen3.jpg

 

 

                                                                  Zsidákovics Mihály

                                                                  Néhány szó magamról

 

1948-ban születtem Magyarországon, Budapesten. Korán, gyermekként találkoztam a „képzőművészettel” a képregények kapcsán. 8-10 évesen egy ismerősömnek köszönhetően, az akkoriban nehezen megszerezhető Vaillant francia képregény újságból rajzolgattam. Eltökélt szándékom volt, hogy híres képregény rajzoló leszek. A „képzőművészethez” való vonzódásomat aztán Rédey Tamás ismert szobrászművész és rajztanár próbálta terelgetni a valódi képzőművészet felé. Akkoriban rengeteget rajzoltam, főleg kiülős tájképeket szénnel, és jó barátságba kerültem a kisplasztikával, szobrászattal. Kisplasztikával díjat nyertem egy centenáriumi kiállításon. Próbálkoztam olajfestéssel is. Húsz éves koromban dekoratőrként, szervezőként részvettem különböző kiállítások kivitelezésében az ország több városában.

Aztán más pályára kerültem, de a képzőművészet szeretete megmaradt. Hosszú évek kihagyása után kezdtem újra neki a festészetnek. Egyelőre, keresem azt a rövid utat, amit esetleg még végigjárhatok. Szeretek kísérletezni. Jelenleg olajfestés áll közel hozzám, saját utamat járom. Sokféle technikát kipróbálok, és még szeretnék kipróbálni. Nem szeretem korlátok közé szorítani alkotásaimat. Szívesen foglalkozom grafikával is, amelyre a „szenes” múltam erősen rányomja bélyegét.

2008 évben létrehoztam a Network Amatőr Festők közösségét, amely teljesen amatőr módon anyagi támogatások, juttatások nélkül és önerőből működik. Nincs semmilyen bevételi forrásunk. Lassan 2000 (már 1926 an vagyunk és naponta változik) a taglétszámunk. Jelenleg mi vagyunk Magyarország legnagyobb online közössége. Létszámunk töretlenül növekszik. Fontos feladatomnak érzem az amatőr művészet népszerűsítését. Több kiállítást szerveztem, ahol bemutatkozási lehetőséget kaptak amatőrjeink. 2009 júniusában megrendeztük Magyarország legnagyobb amatőr kiállítását, ahol 120 alkotó több mint 250 képe volt kiállítva, a Karinthy szalonban Budapesten. Szerveztem kiállítást fiatal művészeinknek a Fővárosi Művelődési Házban. Kamara kiállítást a Rózsa Művelődési Központban. Csoportos részvételt az Art Feszten valamint az Allee Centerben. Dunakanyar legszebb városában Verőcén meghívást kaptam kiállításokra, ide is meghívtam társkiállítóként művészeket. Sok meghívásom van kiállításokra. Segítek egy majdani Verőcei Nemzetközi Alkotótábor és kiállítás szervezésében. Megkértek 2012 évben,  egy, májusi Erdélyi (Pálapátfalva) festőtábor művészeti vezetésére.

Több kiállítás tervén, szervezésén és a MAG tanoda (Mini Art Galéria) művészeti központ  létrehozásán, működtetésén dolgozom. Néhány kiállításom meghívója megtalálható az archívum menűben. A Budapest egyik legszebb kiállítóhelyén a Marina lakóparkban található Colibri Art-Coffee ben, 2012 év eleje óta rendszeresen szervezek és rendezek kiállításokat, ahová már nagyon sok művészt meghívtam.

Legútóbbi országos kiállításunkon a Karinthy szalonban a "Százak Újbudán" (2012. július3-27) (67 kiállító) kiállításon 100 képet állítottunk ki, meghívásos alapon a közösségünkből.2012 évben több mint negyven kiállításon vettem részt résztvevőként vagy szervezőként. Önálló kiállításom volt a Rét Galériában a Falk Miksa utcai Ferdinánd Galériában és 2013 ban Verőcén. 2013 ismételten felkérést kaptam Erdélyi festőtábor vezetésére, valamit több meghívásom van az ország több városába és külföldre is. 

 

Nemzetközi konferencia és kiállítás "Cseppben a tenger"

 

 www.zsidakovics.hu

 

 

Mini Art Galéria Budapest alapítója

 

Müvészeti társaság: http://amatorfesto.network.hu online közösség alapítója és vezetője.

Budapest XVII Művészek közössége

Facebook: Amatör Festők, Művészek, Képzőművészek, Fotóművészetet kedvelők csoport alapítója https://www.facebook.com/groups/368520405638/

Facebook: http://www.facebook.com/ZsidakovicsArt

Facebook: http://www.facebook.com/groups/magtanoda

http://www.painter.hu/zsidakovicsmihaly

Feltöltés alatt!